Notice: spl_autoload_register(): Argument #2 ($do_throw) has been ignored, spl_autoload_register() will always throw in /var/www/wp-content/plugins/goodbye-captcha/includes/MchGdbcLibAutoloader.php on line 33

Notice: spl_autoload_register(): Argument #2 ($do_throw) has been ignored, spl_autoload_register() will always throw in /var/www/wp-content/plugins/goodbye-captcha/goodbye-captcha.php on line 134
5 tips voor meer geld in 2024 - This money girl
Voornemens: meer geld in 2024

5 tips voor meer geld in 2024

5 tips voor meer geld in 2024

Gelukkig nieuwjaar! De ovenhapjes zijn verteerd, de champagneflessen naar de glascontainer gebracht en de eerste goede voornemens misschien alweer vergeten. Geen erg, we zijn allemaal mensen. Maar als jij toevallig van plan bent je geld te doen groeien dit jaar dan zit je helemaal goed. Of je nu spaart voor een specifiek doel, wilt investeren in je toekomst of gewoon wat financiële vrijheid zoekt, deze vijf tips zullen je helpen om het maximale uit je geld te halen.  Laten we samen bouwen aan een financieel succesvol 2024!

Tip 1: Volg je geld

Dat mag je vrij letterlijk nemen. Neem de app van je bank erbij en kijk naar alle uitgaven en inkomsten van een bepaalde periode. Deel alles op in categorieën en bereken of je meer of minder uitgeeft dan wat er binnenkomt. Kennis over je huidige financiële situatie geeft je de nodige basis om je verdere aanpak te bepalen. Wanneer je bijvoorbeeld merkt dat je overmatig veel spendeert aan boodschappen kan je daarop letten en meer proberen te sparen.

Organiseer een maandelijkse money date met jezelf. Neem er een koffietje bij en trek een halfuur uit om alles na te kijken. Je zal merken dat je snel veel leert over je uitgavenpatroon.

Tip: gebruik mijn gratis uitgaventracker. Zo sorteer je meteen alle uitgaven per categorie en wordt je resultaat automatisch berekend. Super makkelijk!

Tip 2: Bepaal je buffer

Iedereen heeft een noodfonds nodig: een buffer voor momenten waarop het financieel even wat minder gaat. Praktisch betekent dit dat je een bedrag op een spaarrekening reserveert voor onverwachte uitgaven.

Hoeveel geld er in je noodfonds moet zitten is afhankelijk van jouw situatie. Je kan deze formule gebruiken om jouw bedrag te berekenen: 

(Maandelijkse uitgaven – niet noodzakelijke uitgaven) x 3

Dit is het minimum dat er op je spaarrekening moet staan. Meer mag als je je daar comfortabel bij voelt, maar spaar ook niet té veel want dat brengt te weinig op.

Tip 3: Goede administratie

Zorg ervoor dat je geldzaken goed georganiseerd zijn. Een slechte administratie kan je namelijk geld kosten. Enkele voorbeelden:

– Betaal rekeningen op tijd om rappelkosten te vermijden.
– Bezorg doktersbriefjes onmiddellijk aan je ziekenfonds voor een snellere terugbetaling.
– Zorg voor voldoende saldo op je rekening zodat domiciliëringen niet geweigerd worden. Sommige banken rekenen hier kosten voor aan.

Bonus tip: 

Zet vervaldagen van terugkerende betalingen (zoals de jaarlijkse premie van de brandverzekering) in je agenda. Zo word je nooit meer verrast door een plotse rekening of een bedrag dat onverwacht van je rekening gaat.

Tip 4: Verhoog je inkomen

Verstandig spenderen is belangrijk, maar om je geld te doen groeien moet je ook naar je inkomsten kijken. Meer inkomen betekent meer ruimte om je geld te doen groeien. Hier zijn alvast enkele voorbeelden van manieren om je inkomsten te doen toenemen: 

– Vraag je baas om opslag. Doe dat niet zomaar, bereid je voor en toon aan welke meerwaarde jij betekent voor het bedrijf. 
– Zelfstandige? Kijk na of je prijszetting nog correct is en of je efficiënter kan werken. Misschien behoort een schaalbaar product (zoals een e-book of online cursus) wel tot de mogelijkheden. 
– Zoek een bijverdienste. Dat kan een flexijob zijn, maar evengoed een bijberoep waarbij je een van je vaardigheden inzet om geld te verdienen.

Let op: zorg ervoor dat je uitgaven niet mee omhoog gaan als je inkomen stijgt! 

Tip 5: Start met beleggen

Op school leren ze ons dat we werk moeten zoeken om je rekeningen te betalen. Dat klopt in zekere mate, maar als je een financieel zekere toekomst wil is het écht een must om aan een vorm van vermogensopbouw te doen. Beleggen is zo’n manier waarop je van geld méér geld kan maken. 

Als je nog niet belegt, laat 2024 dan het jaar zijn waarin je ermee start. In tegenstelling tot wat vaak gezegd wordt is beleggen niet saai, niet ingewikkeld en heb je er geen fortuin voor nodig. Met amper 25 euro per maand kan je al van start gaan.

De enige voorwaarde? Informeer je goed op voorhand. Volg een cursus, beluister podcasts en verdiep je in de producten die je koopt. Zo voorkom je slechte beslissingen! 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Welcome Back

Login to your account